HOME HOSTING WEBDESIGN PORTFOLIO CMS ZOEKMACHINES WEBTEKSTEN CONTACT  
Zoekmachines
Google en Yahoo,belangrijke succes factoren voor uw site.

Zoekmachine optimalisatie

Uw Pagerank/link populariteit verbeteren

Zoals beschreven in Hoe werkt Google/ beter gevonden worden door google? wordt door Google de Pagerank gebruikt om website de sorteren in zoekresultaten. Het is dus belangrijk om een zo hoog mogelijke Pagerank te behalen. In dit artikel enkele tips.

De manier om uw Pagerank / link populariteit te verbeteren is om andere website te laten linken naar uw website. Daarbij zijn vooral links van gerelateerde websites interessant. Nog beter is als deze websites met de daadwerkelijke trefwoorden naar uw site linken.

Een link van een andere website zorgt ten eerste voor meer direct bezoekers maar verbeterd daarnaast dus ook uw pagerank.

Wat voor links werken?

1. Gerelateerde websites.
2. Sites die zelf een hoge pagerank hebben
3. Sites die zelf veel goede content hebben

Een kleine hoeveelheid links van erg populaire gerelateerde website is beter dan een grote hoeveelheid niet gerelateerde links.

Wat werkt niet?

1. Links op een website met 25.000 andere links (link spamming)
2. Ongerelateerde links

Hoe komt men aan links

Waarom zou een andere website beheerder spontaan een link maken naar uw website? Als hij/zij vind dat er veel nuttige informatie / handige dingen op staan. Het is daarom erg belangrijk om goede content te hebben. Als mensen uw website nuttig vinden komen de links vanzelf. Een goede manier om dit te realiseren is artikels te schrijven die aan uw onderwerp gerelateerd zijn. Maakt u arbeidscontracten? Zorg dan voor een serie artikelen die dingen uitleggen over arbeidscontracten. Wie te benaderen?
Zoek via Google op Links pagina's waar de gewenst trefwoorden al op staan. Goede kans dat de website beheerder een goede toevoeging waardeert.

Google vb zoekopdracht (arbeidscontract): "arbeidscontract" + "links"
"arbeidscontract" + "suggestie"
"arbeidscontract" + "link toevoegen"
"arbeidscontract" + "suggest a site"
Dit kan herhaald worden voor alle gewenste trefwoorden.

Een andere techniek, is 5 concurrenten uitzoeken en kijken welke websites naar hun linken. Door deze websites te benaderen kan ook een hoop winst bereikt worden. Google voorbeeld: link:concurerendewebsite.nl hiermee worden alle site getoond die linken naar concurerendewebsite.nl

Bij het benaderen van website beheerders voor links zijn enkele zaken aan te raden.

1. Bekijk de site en bedenk waar de link het beste zou kunnen komen, laat ook merken dat je de site echt gezien hebt en wat je er goed aan vind bv.
2. Persoonlijk contact werkt beter dan ineens 500 site eigenaren spammen, de persoonlijker de email is, de beter. Bellen is misschien nog beter.
3. Maak het makkelijk, en vermeld in de email al de exacte url, text en omschrijving.

BV: "Een aanrader is de site www.arbeidscontract-maken.nl hierop kunnen online arbeidsontracten worden gemaakt in 13 eenvoudige stappen."

De website beheerder kan de tekst zo knippen en plakken en online zetten, en heeft meteen de gewenste tekst staan.

Natuurlijke groei
Een website die in 2 weken 250.000 links verzamelt is niet normaal, ongewone groei (link spam) wordt door Google niet beloond. Een natuurlijke toename van enkele links per week is beter. Het is daarom aan te raden om iedere week enkele link verzoeken te mailen, en dit vol te blijven houden. Een website die 50 weken lang 5 extra links krijgt wordt beter gewaardeerd dan 1 die in 1 klap 250 links erbij krijgt.

Vragen? Neem contact met ons op of doe onze Quickscan zoekmachine optimalisatie