HOME HOSTING WEBDESIGN PORTFOLIO CMS ZOEKMACHINES WEBTEKSTEN CONTACT  
Zoekmachines
Google en Yahoo,belangrijke succes factoren voor uw site.

Zoekmachine optimalisatie

Hoe werkt Google?

Google bestaat eigenlijk uit drie delen.

- Een zogenaamde spider, wat een programma is dat websites inleest en de informatie opslaat. Deze spider volgt alle links op websites die in het bestand staan.
- Een centrale database met alle opgehaalde informatie
- een webformulier waarmee bezoekers met een trefwoord kunnen zoeken op websites in de centrale database. De resultaten hiervan worden op relevantie en Pagerank gesorteerd.

Hoe kunt u beter gevonden worden door google?

Om goed gevonden te worden bij Google zijn er drie zaken die u kunt verbeteren.

1. De tekstuele inhoud van uw website. Google geeft vooral resultaten waar het gezochte trefwoorden diverse keren op de pagina staat in de tekst.
Hoe vaker een trefwoord in uw tekst staat de beter dit is.

Een "natuurlijke aanwezigheid" speelt hierbij wel mee. Onderaan uw pagina 50 keer het trefwoord plaatsen is dus geen goed idee.

LET OP: De woorden waarop u gevonden wilt worden moet dus vaak in uw tekst staan, het is zeer belangrijk hier rekening mee te houden, en uw teksten strategisch te schrijven.

2. Google sorteert resultaten op Pagerank, dit is een indicator van de populaireit van een website op een schaal van 10. Grote websites zoals amazon.com en cnn.com hebben een pagerank van 8/9, een nederlandse eenmanszaak zal een pagerank van 1/2 hebben. De page rank wordt bepaald aan de hand van het aantal links dat verwijzen naar een website. Omdat er heel veel websites linken naar sites zoals amazon krijgen die een hoge page rank. De logica achter deze sortering, is dat een site waar veel mensen naartoe linken, de moeite waar is om te bekijken.

3. De techniek achter uw website. Stel u gaat in een videotheek op zoek naar een film over Gandhi. Hoe zou u tussen de honderden video hoezen de juiste kunnen vinden? Enkele suggesties.

- Als een film de titel "Gandhi" heeft, is deze waarschijnlijk interessant.
- Als de subtitel van de film is "film over het leven van Gandhi" is de kans nog groter dat het hier over gaat.
- Als de beschrijving op de achterkant van de hoes aangeeft dat deze film over het leven van Gandhi gaat.

Voor websites uitkiezen die aan een trefwoord voldoen gelden vergelijkbare strategien, voor website bouwers zijn er technisch manieren om aan Google door te geven waar een bepaalde pagina over gaat. Wordt deze beschrijving door uw website bouwer niet goed ingesteld, dan zal uw site slecht vindbaar worden.

Het is daarom belangrijk om een website bouwer te kiezen die kennis heeft van gevonden worden door Google. Bovendien is het belangrijk dat uw website structuur goed is opgebouwd en dat essentiele informatie in tekst wordt weergeven en niet d.m.v afbeeldingen.

Heeft u hulp nodig om gevonden te worden bij Google? Neem contact met ons op of doe onze Quickscan zoekmachine optimalisatie

Wilt u uw Pagerank/link populariteit verbeteren? Lees hier hoe.